ENGLISH
CENTAR ZA DRUŠTVENO EKONOMSKI RAZVOJ

13/05/2022
Održan sastanak u Kairu u okviru projekta
MEDIActive Youth

Predstavnici partnerskih organizacija sastali su se u Kairu na prvom sastanku projektnog tima u okviru projekta „Transcontinental MEDIActive Youth: Africa on Board”, koji se realizuje uz podršku Evropske Komisije u okviru Erazmu+ programa.

Partneri su imali prilike da se bolje upoznaju i da razgovaraju o različitim temama važnim za realizaciju projekta, kao što su: upravljanje projektom, implementacija projektnih aktivnosti, priprema trening kursa koji će se održati u Beogradu, finansijski aspekti projekta, izveštavanje, projektni rizici, monitoring i evaluacija, promocija i diseminacija projekta i dr. Sastanak je bio dobra osnova za dalje kvalitetno upravljanje projektom i uspešnu realizaciju predstojećih projektnih aktivnosti.

Better World Foundation, projektni partner iz Egipta, bio je odličan domaćih sastanka, obezbedivši najbolje moguće uslove za produktivan rad.

Opšti cilj MEDIActive Youth projekta jeste izgradnja kapaciteta omladinskih organizacija, omladinskih radnika i mladih ljudi, i razvijanje novih edukativnih onlajn resursa u oblasti medijske pismenosti i aktivizma. Poseban fokus je usmeren na afričke mediteranske zemlje.

Najvažniji rezultati projekta biće:

 1. Unapređenje kapaciteta omladinskih organizacija iz 7 evropskih i afričkih zemalja u oblasti medijske pismenosti i aktivizma, i jačanje njihove snažnije participacije u društvu
 2. Izrada edukativnog paketa za učenje medijske pismenosti putem tzv. mešovitog učenja (kurikulum, edukativni materijali i smernice za edukatore)
 3. Izrada onlajn kursa medijske pismenosti „Media Literacy Education by the Blended Learning Method”
 4. Unapređenje rada omladinskog TYM e-magazina uključivanjem novih autora i tema i pisanjem novih članaka vezanih za omladinsku politiku (tymagazine.net).

Projekat je počeo 1. marta 2022. i trajaće dve godine, uz učešće 7 sledećih partnerskih organizacija:

 • EUROMED EVE Maroc – Maroko
 • EUROMED EVE Tunisia – Tunis
 • Better World Foundation – Egipat
 • Association Educative et Culturelle Arc en Ciel – Alžir
 • Eesti People to People – Estonija
 • Center for Intercultural Dialogue – Severna Makedonija
 • Centar za društveno ekonomski razvoj – Srbija (koordinator projekta)
Postavljeno pod: Omladinska politika