ENGLISH
CENTAR ZA DRUŠTVENO EKONOMSKI RAZVOJ

21/06/2016
Podsticanje zapošljavanja mladih –
novi projekat CDER uz podršku MOS

CDER započinje realizaciju projekta „ZAMAH – Radnom praksom do zaposlenja i integralnih usluga u zajednici”. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u okviru Javnog konkursa za programe i projekte podrške mladima u zapošljavanju.

employment
Okosnicu projekta čini radna praksa u realnom i multisektorskom radnom okruženju (3 udruženja i 3 ustanove) za 6 mladih volontera-praktikanta tokom 6 meseci, čime se unapređuje njihova zapošljivost. Volonteri-praktikanti, nezaposleni mladi sa stečenim obrazovanjem potrebnim da budu stručni radnici socijalne zaštite, da bi dobili licencu uz stečeno iskustvo proći će i akreditovanu obuku. Kroz praksu u OCD i ustanovama, praktikanti će se osposobiti da sprovode međusektorske preventivne programe u zajednici. Praktikanti će uz mentorstvo pružiti profesionalne socijalne usluge mnogim mladima iz vulnerabilnih grupa, a zajedno sa mladim aktivistima putem javne omladinske akcije podstaći će promovisanje pozitivnih vrednosti u zajednici.

Partneri CDER-a na projektu su Gradski centar za socijalni rad Jagodina, udruženje Centralna razvojna inicijativa, Centar za socijalni rad Paraćin, Centar za socijalni rad Svilajnac i Crveni krst Svilajnac.

Ovim projektom CDER nastavlja svoje snažno delovanje u različitim oblastima omladinske politike i izrađuje jedinstveni model koji sinergijski povezuje omladinsku politiku (zapošljavanje mladih i omladinski aktivizam) sa socijalnom politikom (pružanje usluga socijalne zaštite).

Postavljeno pod: Omladinska politika > Vesti