ENGLISH
CENTAR ZA DRUŠTVENO EKONOMSKI RAZVOJ

09/10/2017
Ralizovan projekat „Ritam identiteta”

U okviru projekta CDER-a RITAM IDENTITETA: Tradicionalna srpska muzika kao čuvar kulturnog identiteta, održana su dva koncertna nastupa vrhunskih umetnika, izvođača tradicionalne srpske muzike, Braće Teofilović. Oni su održali koncerte u Hrvatskoj (Vukovar) i Bosni i Hercegovini (Doboj). Koncerti su prvenstveno bili namenjeni Srbima u regionu, ali i svim ostalima koji žele da se upoznaju sa tradicionalnom srpskom muzikom. Teofilovići su koncerte koncipirati tako da između muzičkih delova imaju i edukativne narativne partije.

ritam identiteta 2017 07

ritam identiteta 2017 02

Koncerti su organizovani u saradnji sa Vukovarskim srpskim pevačkim društvom „Javor“ и sa Centrom za kulturu i obrazovanje Doboj.

ritam identiteta 2017 03
Koncert u Vukovaru održan je 23. septembra u Hrvatskom domu Vukovar. Mnogobrojna publika je pozivima na bis i ovacijama reagovala na izvođenje Teofilovića. Koncert u Doboju održan je 6. oktobra, u prepunoj velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje Doboj. Isečak iz teksta na sajtu Dobojski info najbolje govori o uspehu koncerta: „Sjajan koncert Teofilovića u Centru za kulturu i obrazovanje Doboj. Aplauz koji nije prestajao na kraju koncerta govori koliko su prisutni bili zadovoljni nastupom popularne braće.”

ritam identiteta 2017
ritam identiteta 2017 01
Koncerti su izazvali i veliku pažnju lokalnih i regionalnij medija.
Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Postavljeno pod: Kulturna politika > Vesti