ENGLISH
CENTAR ZA DRUŠTVENO EKONOMSKI RAZVOJ

12/09/2019
MEDIActive Youth – Transnational initiative
novi međunarodni projekat CDER-a

CDER sa uspehom nastavlja aktivnosti u okviru međunarodnog EU programa Erasmus+. U okviru akcije Capacity Building for Youth in ACP countries, Latin America and Asia, CDER je aplicirao sa internacionalnim projektom pod nazivom MEDIAactive Youth – Transnational initiative.

S obzirom da je Srbija od ove godine postala programska zemlja u Erazmus+ programu, prvi put je bilo moguće da organizacije iz Srbije apliciraju ravnopravno sa svim ostalim organizacijama iz EU na programima saradnje sa zemljama Latinske Amerike i Azije. I pored velike konkurencije, projekat CDER je osvojio grant i biće realizovan u narednom periodu.

YOTM01

Na ovaj način naša organizacija imaće zadovoljstvo da kao nosilac projekta sarađuje sa još 10 renomiranih organizacija iz 5 latinoameričkih i 5 evropskih zemalja.
Projekat ima sledeće glavne ciljeve:

1. Osnaživanje kapaciteta omladinskih organizacija i radnika u oblasti medijske pismenosti i medijskog aktivizma i jačanje njihovog aktivnog učešća u društvu, kao i promocija transkontinentalne saradnje između omladinskih organizacija iz Severne Evrope, Balkana i Latinske Amerike.

2. Jačanje medijske promocije omladinske politike i demokratskih vrednosti u partnerskim zemljama i na nivou Evropa-Latinska Amerika

3. Stvaranje informacionog medijskog čvorišta između Evrope i Latinske Amerike u oblasti omladinske politike koje će bolje povezati ove udaljene delove sveta.
CDER je koordinator projekta a partneri su respektabilne NVO iz Meksika, Argentine, Kolumbije, Hondurasa, Paragvaja, Švedske, Estonije, Litvanije, Makedonije i Srbije.

Projekat traje 14 meseci, od septembra 2019 do oktobra 2020. Visina granta je 65.321 EUR.

Postavljeno pod: Omladinska politika > Vesti