ENGLISH
CENTAR ZA DRUŠTVENO EKONOMSKI RAZVOJ

05/12/2020

Realizovan projekat
„Unapređenje sistema izveštavanja u oblasti pružanja usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou”

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) angažovala je CDER za realizaciju projekta „Unapređenje sistema izveštavanja u oblasti pružanja usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou”

18/11/2020

Uspešno realizovan međunarodni onlajn trening u okviru Erazmus+ programa

U okviru EU programa Erasmus+. akcijа Capacity Building for Youth in ACP countries, Latin America and Asia, CDER realizuje internacionalni projekat pod nazivom MEDIAactive Youth – Transnational initiative.

07/05/2020

CDER sproveo onlajn istraživanje o izveštavanju i monitoringu usluga socijalne zaštite

CDER je uspešno prilagodio svoje aktivnosti uslovima ograničenja kretanja i okupljanja u borbi protiv Kovid19 pandemije i sproveo obuhvatno istraživanje uz pomoć savremenih onlajn alata. U okviru razvojne saradnje “Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe”, CDER je došao u priliku da doprinese razvoju sistema izveštavanja u socijalnoj zaštiti pružajući ekspertsku podršku.

30/01/2020

Izrađena Digitalna mapa kulturnog nasleđa opštine Leposavić

CDER je svoje delovanje na polju digitalizacije kulturnog nasleđa nastavio i kroz uspešno realizovan projekat „Digitalna mapa kulturnog nasleđa opštine Leposavić”, koji je na javnom konkursu podržala Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

12/09/2019

MEDIActive Youth – Transnational initiative
novi međunarodni projekat CDER-a

CDER sa uspehom nastavlja aktivnosti u okviru međunarodnog EU programa Erasmus+. U okviru akcije Capacity Building for Youth in ACP countries, Latin America and Asia, CDER je aplicirao sa internacionalnim projektom pod nazivom MEDIAactive Youth – Transnational initiative.

12/09/2019

Podrška uspostavljanju modela izvešavanja
u socijalnoj zaštiti

Kroz angažman od strane GIZ-a koji sprovodi Projekat Nemačko-srpske razvojne saradnje “Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe”, CDER je sa velikim zadovoljstvom došao u priliku da doprinese razvoju sistema izveštavanja u socijalnoj zaštiti.