ENGLISH
CENTAR ZA DRUŠTVENO EKONOMSKI RAZVOJ

06/06/2018

Novi međunarodni projekat CDER-a
uz podršku RYCO fonda

Centar za društveno ekonomski razvoj počinje sa realizacijom projekta YOUth on the Mov(i)e – Building a Better Region Through Film. Opšti cilj projekta je ”Promovisanje interkulturalnog dijaloga i tolerancije i podrška pomirenju u regionu Zapadnog Balkana”. Projekat promoviše pomirenje, saradnju i bolje razumevanje u regionu koristeći snagu filma.

19/01/2018

Koncеrt Braćе Tеofilović „Srpska muzička riznica“

Koncеrt Braće Tеofilović, izvođači tradicionalnе srpskе muzikе, pod nazivom „Srpska muzička riznica“ izvеdеn jе 17. januara 2018. u prеpunoj sali Kulturnog cеntra Srbijе u Parizu, uz finansijsku podršku Ministarstva kulturе i informisanja, i zajеdničku organizaciju CDER-a i Kulturnog cеntra Srbijе u Parizu,

09/10/2017

Ralizovan projekat „Ritam identiteta”

U okviru projekta CDER-a RITAM IDENTITETA: Tradicionalna srpska muzika kao čuvar kulturnog identiteta, održana su dva koncertna nastupa vrhunskih umetnika, izvođača tradicionalne srpske muzike, Braće Teofilović. Oni su održali koncerte u Hrvatskoj (Vukovar) i Bosni i Hercegovini (Doboj). Koncerti su prvenstveno bili namenjeni Srbima u regionu, ali i svim ostalima koji žele da se upoznaju […]

09/04/2017

Uspešno održan Erasmus+ trening
”Frames of Understanding”

Centar za društveno ekonomski razvoj organizivao je u Beogradu, od 25. marta do 2. aprila 2017. godine višednevni međunarodni trening kurs pod nazivom FRAMES OF UNDERSTANDING: Building an Intercultural Society Through Film.

24/10/2016

Radna praksa za mlade stručnjake

U okviru projekta „ZAMAH – Radnom praksom do zaposlenja i integralnih usluga u zajednici” podržanog od Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, na radnoj praksi je angažovano 6 mladih stručnih radnika socijalne zaštite. Mladi volonteri-praktikanti uz podršku iskusnih kolega počeli su da upoznaju rad stručnih službi u centrima za socijalni rad u Jagodini, Svilajncu i Paraćinu.

18/10/2016

Uspešno održan Erasmus+ trening
”Digital Youthquake”

Centar za društveno ekonomski razvoj organizivao je u Beogradu, od 8. do 16. oktobra 2016. godine višednevni međunarodni trening kurs pod nazivom ” Digital Youthquake”. Trening je održan u sklopu istoimenog projekta koji CDER realizuje u okviru EU programa Erasmus Plus – Capacity building in the field of youth.