ENGLISH
CENTAR ZA DRUŠTVENO EKONOMSKI RAZVOJ

06/06/2018
Novi međunarodni projekat CDER-a
uz podršku RYCO fonda

Centar za društveno ekonomski razvoj počinje sa realizacijom projekta YOUth on the Mov(i)e – Building a Better Region Through Film. Opšti cilj projekta je ”Promovisanje interkulturalnog dijaloga i tolerancije i podrška pomirenju u regionu Zapadnog Balkana”.

Projekat promoviše pomirenje, saradnju i bolje razumevanje u regionu koristeći snagu filma. Glavna aktivnost u okviru projekta jeste višednevni trening kurs u kojem će učestvovati 24 mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Oni će tokom kursa učiti kako da koriste film za edukaciju i aktivizam, učiće i diskutovati o zajedničkoj balkanskoj tradiciji, turbulentnoj prošlosti i sadašnjosti i mogućnostima za izgradnju zajedničke budućnosti na osnovama međusobnog poštovanja i razumevanja. Takođe, polaznici kursa će učiti osnovne tehnike izrade filma i zajednički će izraditi film o svojim iskustvima sa treninga, odnosno zaključcima izvučenim na osnovu međusobnog dijaloga.

Po završetku kursa polaznici će napraviti 6 kratkih filmova koji će biti prezentovani u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji u okviru tribinskih programa koji će biti organizovani.

Partneri CDER-a na projektu su: Asocijacija Mladi volonteri (BiH), EESTEC LC Tirana (Albanija), NGO “35mm” (Crna Gora), CID Kumanovo (Makedonija) i Asocijacija za razvoj opštine Žagubica (Srbija).

Projekat je podržan od strane Regional Youth Cooperation Office – RYCO.

Postavljeno pod: Omladinska politika > Vesti