ENGLISH
CENTAR ZA DRUŠTVENO EKONOMSKI RAZVOJ

28/02/2024
Uspešno realizovani MEDIActive Youth promotivni skupovi u 7 zemalja

U okviru „MEDIActive Youth: Africa on Board” projekta tokom februara 2024. godine održano je 7 promotivnih skupova na kojima su predstavljeni projekat i njegovi rezultati. Po jedan skup održan je u svakoj partnerskoj zemlji – Alžiru, Egiptu, Estoniji (Talin), Maroku (Marakeš), Severnoj Makedoniji (Kumanovo), Srbiji (Beograd) i Tunisu (Hamamet).

Na događajima se okupilo oko 330 predstavnika različitih lokalnih i nacionalnih stejkholdera (predstavnici omladinskih organizacija i drugih nevladinih organizacija, predstavnici lokalnih i nacionalnih javnih institucija, predstavnici univerziteta, predstavnici medija, omladinski aktivisti, omladinski radnici…).

Učesnicima su predstavljeni projekat, obrazovni materijali (kurikulum, udžbenik i smernice za trenere), onlajn kurs, Transnational Youth Magazine (TYM), vebsajt i fejsbuk strana projekta.

Najveći broj učesnika je rezultate projekta, naročito onlajn kurs i TYM, ocenio najvišim ocenama. Učesnici su se u velikoj većini saglasili da su izrađeni materijali i onlajn kurs jako kvalitetni i obuhvatni i da su odlični resursi za svakog ko želi da se edukuje iz medijske pismenosti. TYM im se takođe jako dopao i deo učesnika je iskazao želju da počne da piše za ovaj omladinski magazin.

Uspešno realizovani promotivni događaji omogućili su odličnu vidljivost projekta, njegovu dobru diseminaciju i uticaj. Organizacija ovih događaja ujedno je bila poslednja aktivnost u okviru, možemo slobodno reći, izuzetno uspešno realizovanog „MEDIActive Youth: Africa on Board” projekta.