ENGLISH
CENTAR ZA DRUŠTVENO EKONOMSKI RAZVOJ

24/10/2016
Radna praksa za mlade stručnjake

U okviru projekta „ZAMAH – Radnom praksom do zaposlenja i integralnih usluga u zajednici” podržanog od Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, na radnoj praksi je angažovano 6 mladih stručnih radnika socijalne zaštite.

Mladi volonteri-praktikanti uz podršku iskusnih kolega počeli su da upoznaju rad stručnih službi u centrima za socijalni rad u Jagodini, Svilajncu i Paraćinu.

zamah

Uz iskustvo realnog rada u struci, volonteri-praktikanti pohađaće akreditovanu obuku čime će steći još jedan od uslova za dobijanje licence u socijalnoj zaštiti i potonje samostalno obavaljanje delatnosti i zaposlenje.

Radnu praksu u okviru projekta obezbeđuju uz centre za socijalni rad i dve nevladine organizacije, Crveni krst Svilajnac i Centralna razvojna inicijativa.

Projektom „ZAMAH” CDER nastavlja svoje snažno delovanje u različitim oblastima omladinske politike i izrađuje jedinstveni model koji sinergijski povezuje omladinsku politiku (zapošljavanje mladih i omladinski aktivizam) sa socijalnom politikom (pružanje usluga socijalne zaštite).

Postavljeno pod: Omladinska politika