ENGLISH
CENTAR ZA DRUŠTVENO EKONOMSKI RAZVOJ

03/05/2023
Balkan u akciji protiv krijumčarenja

CDER je angažovan za sprovođenje monitoringa i evaluacije projekata na Zapadnom Balkanu u okviru regionalnog projekta „Bezbednost za ljude i granice – borba protiv krijumčarenja migranata na Zapadnom Balkanu“, koji podržava Evropska komisija. Projekat je razvijen kao regionalni odgovor 7 OCD povezanih u Balkanskom savetu za izbeglice i migracije (BRMC) i Danskog saveta za izbeglice.

Sarađujući sa više desetina NVO, CDER sprovoditi monitoring i evaluaciju projekata koji se tiču zaštite ljudskih prava i sprečavanja krijumčarenja migranata na Zapadnom Balkanu.

Članovi BRMC-a su Albanski helsinški komitet, Beogradski centar za ljudska prava, Građanska alijansa iz Crne Gore, Program za građanska prava *Kosovo, Grupa 484, Udruženje mladih pravnika Makedonije i Vaša prava Bosne i Hercegovine. Svi oni zajedno rade na ostvarivanju ciljeva ovog projekta i doprinose izgradnji sigurnijeg i pravednijeg društva na Zapadnom Balkanu.

Projekat je od izuzetnog značaja za region, a CDER će kroz svoj rad doprineti unapređenju bezbednosti i zaštite ljudskih prava migranata. CDER je angažovan konsutant od strane Danskog saveta za izbeglice.

Postavljeno pod: Socijalna politika > Vesti